Пятница, 03.05.2024, 04:46
ДЕТЯМ и РОДИТЕЛЯМ
Главная | | Регистрация | Вход
Меню сайта
Интересное
Главная » 2012 » Январь » 21 » Посадові оклади працівників бюджетної сфери підвищуватимуться 6 разів
17:42
Посадові оклади працівників бюджетної сфери підвищуватимуться 6 разів

Під час засідання уряду прем’єр-міністр Микола Азаров повідомив, що протягом 2012 року посадові оклади працівників бюджетної сфери підвищуватимуться 6 разів

"Вже у січні цього року посадовий оклад, підкреслюю, оклад, на який йдуть нарахування, вчителя вищої категорії зросте приблизно на 150 грн., у грудні підвищиться на 287 грн", - повідомив М. Азаров.

Він також зазначив, що зарплата цієї категорії працівників у середньому за рік зросте на 400-500 грн. на місяць.

За словами прем’єра, протягом 20 років в Україні склалась "абсурдна деформація суспільних відносин": значно збільшився розрив між багатими та бідними, в тому числі в оплаті праці. Він зазначив, що це сталося з багатьох причин, у тому числі після рішення 2005 року, коли в 10 разів підвищилася зарплата чиновників високого рангу, народних депутатів, суддів.

На його переконання, для ліквідації відповідних диспропорцій потрібні значні зусилля, а головне – це можливо зробити тільки за рахунок розвитку економіки. Лише за таких умов можливий справедливий розподіл у бік ліквідації соціальних розривів.

"Це, треба сказати відверто, можливо лише в умовах стабільності і запланованих темпів розвитку економіки", - наголосив Микола Азаров.

"Люди прагнуть справедливості не менше, ніж матеріального достатку. Несправедливість розподілу доходів насправді гальмує економічний розвиток не менше, ніж недоступність кредитів чи дефіцит природних ресурсів. Тому закликаю всіх членів уряду докласти максимум зусиль для досягнення поставлених завдань", - резюмував Азаров.

Як відомо, наприкінці грудня, Міністерство освіти повідомило, що зростання посадових окладів у бюджетній сфері, зокрема педагогічних, науково-педагогічних працівників та інших працівників галузі освіти, протягом наступного року планується здійснити 6 разів.

За даними Міністерства освіти, посадовий оклад працівника І тарифного розряду з 1 січня становить 773 грн, і в результаті кількаразового підвищення 1 грудня 2012 року становитиме 839 грн.

"Протягом 2012 року урядом планується поступово вирішувати питання щодо зменшення грошового розриву між посадовим окладом працівника І тарифного розряду та мінімальною заробітною платою. При цьому забезпечуватимуться диференціація в оплаті праці працівників, посадові оклади яких мають установлюватися на рівні мінімальної заробітної плати (з 1-го по 5-й тарифний розряди)", - зазначили в Міносвіти.

Просмотров: 756 | Добавил: zx058
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Что говорят
Кое-что еще
  • Контрольные, рефераты
  • Автомастер-все про авто
  • Библиотека онлайн
  • Кадровая практика
  • Реабилитация
  • Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0

    Анализ интернет сайта
    Яндекс.Метрика