Суббота, 27.04.2024, 14:04
ДЕТЯМ и РОДИТЕЛЯМ
Главная | Каталог файлов | Регистрация | Вход
Меню сайта
Интересное
Главная » Файлы » Довідник кваліфікаційних характеристик професій працівників скачать

Скачать: Довідник кваліфікаційних характеристик професій працівників.ВИПУСК 65. Торгівля та громадське харчування
[ Скачать с сервера (80.5 Kb) ] 10.04.2011, 12:00

ДОВІДНИК
кваліфікаційних характеристик професій працівників

ВИПУСК 65

Торгівля та громадське харчування

Видання друге, доповнене та перепрацьоване

Станом на 01.01.2006 р. 

Випуск 65 Довідника кваліфікаційних характеристик професій працівників підготовлено за результатами перегляду Випусків 00 та 55 ЕТКС (Единого тарифно-квалификационного справочника работ и профессий рабочих) на основі Державного класифікатора України "Класифікатор професій" ДК 003-95.

Підготовка Випуску 65 Довідника здійснена з урахуванням вимог та положень таких нормативно-методичних документів та законодавчих актів:

- Державного класифікатора України "Класифікація видів економічної діяльності" (ДК 009-96);

- постанови КМ України від 7 серпня 1998 р. N 1247 "Про розроблення державних стандартів вищої освіти";

- постанови КМ України від 20 січня 1998 р. N 65 "Про затвердження Положення про освітньо-кваліфікаційні рівні (ступеневу освіту)";

- Закону України "Про освіту";

- Закону України "Про професійно-технічну освіту";

- Закону України "Про загальну середню освіту";

- Угоди між Міністерством зовнішніх економічних зв'язків і торгівлі України, ЦК профспілки працівників державних установ України, ЦК профспілки працівників торгівлі і громадського харчування (від 29 квітня 1998 р.).

Враховуючи суттєвий вплив ринкових перетворень на процеси структурної трансформації та професійної переорієнтації персоналу в сфері торговельної діяльності, Українська академія зовнішньої торгівлі як розробник Випуску 65 Довідника планує підготувати додаток до чинного Випуску з розширенням номенклатури професій працівників зазначеної сфери за рахунок робіт, пов'язаних з посередницькою діяльністю суб'єктів господарювання на товарному ринку, виконанням працівниками торгівлі функцій з окремих аспектів менеджменту на середньому та низькому рівнях управління, формуванням цінової політики торговельних підприємств тощо.

Планується також врахувати об'єктивні зміни умов виробництва праці та видів діяльності при віднесенні нових професій до класифікаційних угруповань з відповідними вимогами до кваліфікації працівників та необхідного освітнього рівня.

До другої редакції Випуску включено кваліфікаційну характеристику професії "Член бригади ресторану (підприємства сфери швидкого харчування)", затвердженої 19.05.2003 р.

У кваліфікаційних характеристиках декількох професій технічних службовців розряди вилучено і встановлено категорії:

- "Декоратор вітрин" (4, 5 розряди) - I, II категорії;

- "Касир торговельного залу" (2, 3 розряди) - II, III категорії;

- "Контролер-касир" (2, 3, 4 розряди) - I, II, III категорії.

У кваліфікаційній характеристиці професії "Мийник посуду" вилучено кваліфікаційні розряди (за Класифікатором професій ДК 003-95 вона відноситься до найпростіших професій).

Кваліфікаційна характеристика "Метрдотель" згідно з кодом перенесена до розділу "Робітники".

Кваліфікаційні вимоги відредаговані відповідно до Закону України "Про освіту".

Категория: Довідник кваліфікаційних характеристик професій працівників скачать | Добавил: zx058
Просмотров: 3954 | Загрузок: 351
Что говорят
Подробно
Зовнішнє незалежне тестування (ЗНО)
Довідник кваліфікаційних характеристик професій працівників скачать
Кое-что еще
  • Контрольные, рефераты
  • Автомастер-все про авто
  • Библиотека онлайн
  • Кадровая практика
  • Реабилитация
  • Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0

    Анализ интернет сайта
    Яндекс.Метрика