Воскресенье, 28.04.2024, 23:13
ДЕТЯМ и РОДИТЕЛЯМ
Главная | Методические материалы | Регистрация | Вход
Меню сайта
Интересное
Главная » 2011 » Апрель » 08
Сучасні обставини змін в середовищі відображають стан історичного розвитку суспільства та його взаємодію з довкіллям. Характер історичного розвитку відносно змін довкілля пов'язують з екологічними кризами та відповідними до них революціями, які дали змогу подолати ці кризи. Розвиток екологічних криз та революцій подано на рис. 1.1.

Сьогодні проблеми стану довкілля проявляються на локальному, регіональному і планетарному (в масштабах Землі) рівнях. Найбільш небезпечною ... Читать дальше »

Розвиток науки і практики "Безпека життєдіяльності" передбачає:
— визначення пріоритетів у встановленні безпеки життєдіяльності;
— розробку теоретичних основ науки;
— формування довгострокової єдиної державної політики у сфері забезпечення безпеки, освіти та ін.;
— відбудову глибоко проробленого "правового поля" і всеохоплюючої нормативно-законодавчої бази в галузі безпеки життєдіяльності;
— формування науково-методичного й інформаційного забезпечення;
— за ... Читать дальше »

        Серед істотних властивостей людини є її здібності. Здібності та діяльність, особливо праця, органічно взаємопов'язані. Людські здібності виникли й розвинулись у процесі праці. І в діяльності, у праці вони й виявляються. Здібності як рушійна сила відіграли провідну роль у розвитку науки і техніки, створенні матеріальних і духовних багатств, суспільному прогресі.
        Із розвитком праці та сус ... Читать дальше »

1.Поняття про характер.
2. Структура характеру.
3. Основні риси типового характеру.
4. Акцентуації.
5. Динамічні стереотипи.
6. Формування характеру.

Поняття про характер
        Кожній людині крім динамічного боку дій, що виявляється в темпераменті, властиві істотні особливості, які позначаються на її діяльності та поведінці. Про одних говорять, що вони працьовиті, дисципліновані, скромні, чесні, сміливі, колектив ... Читать дальше »

        На тлі загальнолюдських фізичних і психічних особливостей у кожної людини помітно виокремлюються індивідуальні особливості, які позначаються на її житті, поведінці, діяльності.
        Фізичні індивідуальні особливості — це конституція організму, його фізіологічні процеси — гуморальні, ендокринні, нервові. У кожному окремому організмі ці процеси відбуваються своєрідно, хоча у них є багато спіль ... Читать дальше »

1. Поняття про особистість.
2. Структура особистості.
3. Розвиток особистості.

Особистість як основна категорія в психології.
Поняття про особистість та її структуру
        Особистість — це конкретний людський індивід з індивідуально виявленими своєрідними розумовими, емоційними, вольовими та фізичними властивостями. Особистість виникла й розвинулася у процесі суспільно-історичного розвитку людства, у процесі роботи. На ... Читать дальше »

1. Поняття емоцій та почуттів.
2. Форми емоцій.
3. Вищи почуття.
4. Воля.

        Діяльність людини, її поведінка завжди викликають позитивне або негативне ставлення до неї. Ставлення до дійсності відображується в мозку й переживається як задоволення або незадоволення, радість, сум, гнів, сором. Такі переживання називають емоціями, почуттями.
Емоції та почуття здійснюють сигнальну та регулювальну функції, спонукають людин ... Читать дальше »

1. Поняття про пам’ять.
2. Різновиди пам’яті.
3. Запам”ятування.
4. Відтворення.
5. Забування.
6. Індивідуальні особливості пам’яті.
Поняття про пам'ять
        Враження, що їх одержує людина, відображуючи об'єктивну дійсність через свої органи чуття чи у процесі розумової діяльності, не зникають безслідно, а фіксуються в мозку і зберігаються в ньому у вигляді образів, уявлень про об'єкти та явища, що сприймалися раніш ... Читать дальше »

1. Поняття про мислення.
2. Операції мислення.
3. Форми мислення.
4. Різновиди мислення.
5. Індивідуальні особливості мислення.
6. Поняття про уяву.
Поняття про мислення.
        Пізнавальна діяльність людини починається з відчуттів і сприймань. Відображуючи дійсність на чуттєвому рівні за участю аналізаторів, людина одержує різнобічну інформацію про зовнішні властивості та ознаки предметів, які фіксуються в її свідомос ... Читать дальше »

1. Відчуття.
2. Фізіологія відчуттів.
3. Класифікація відчуттів.
4. Сприймання.
5. Різновиди сприймань.
Відчуття.
Відчуття — пізнавальний психічний процес відображення в мозку людини окремих властивостей предметів і явищ при їх безпосередній дії на органи чуття людини.
        Відчуття — це найпростіший психічний процес, первинна форма орієнтування живого організму в навколишньому середовищі. З відчуттів починається пі ... Читать дальше »

Психічні процеси. Увага, відчуття, сприйняття.
1. Загальна характеристика пізнавальних процесів.
2. Поняття про увагу.
3. Фізіологія уваги.
4. Різновиди уваги.
5. Властивості уваги.

Загальна характеристика пізнавальних процесів.
 Пізнавальна діяльність — це процес відображення в мозку людини предметів та явищ дійсності.                     &n ... Читать дальше »

1. Поняття про діяльність.
2. Мета і мотиви діяльності.
3. Структура діяльності.
4. Засоби діяльності.
5. Процес формування вмінь та навичок.
6. Основні різновиди діяльності.

        Живим істотам від природи властива активність, яка забезпечує життєво важливі зв'язки організму із середовищем. Джерелом активності живих істот є потреби, що спонукають її до відповідних реакцій, дій. Потреба — це стан живої істоти, в яком ... Читать дальше »


        Відображувальна діяльність людини засадово зумовлена рефлекторною діяльністю мозку. Фундатором вчення про рефлекторну природу психіки є видатний російський фізіолог І. Сєченов (1829-1905). У своїх працях він зазначав, що джерелом психічних актів як відображувальної діяльності с зовнішні подразники, що діють на організм. Ця діяльність виникає у процесі взаємодії індивіда з оточенням, що здійснюється завдяки рефлекторній діяльност ... Читать дальше »

Виникнення та розвиток психіки
          Виникнення та розвиток психіки — одне з найскладніших питань. Наукове пояснення цього питання розвинулося на основі досягнень біологічної та історичної наук. На певному етапі розвитку природи завдяки взаємодії механічних, термічних, хімічних, акустичних та світлових властивостей матерії з неорганічної матерії виникла органічна матерія — білкова речовина. В органічному світі процес відобр ... Читать дальше »

1. Основні етапи розвитку психології.
2. Психологія як наука про душу.
3. Психологія як наука про свідомість.
4. Психологія як наука про поведінку.
5. Психологія як наука про психіку.
6. Сучасні напрямки зарубіжної та вітчизняної психології.
         
          Психологія пройшла складний шлях розвитку. Відбувалася зміна уявлень про об’єкт, предме ... Читать дальше »

 
     Етнос  – стійка сукупність людей, що історично склалася на певній території, володіє єдиною мовою, загальними відносно стабільними особливостями культури і психіки, а також загальною самосвідомістю (свідомістю своєї єдності і відмінності від всіх інших подібних утворень), зафіксованими в самосвідомості.
     Етнічні групи можуть бути класифіковані і по відповідних типах (клани, плем'я, народи, н ... Читать дальше »

     Одним із значущих критеріїв нормативності поведінки є|з'являється| етнічний, вірніше – етнокультуральний|, критерій. Це пов'язано з існуванням різноманітних|всіляких| групових норм і вимог по відношенню до поведінки індивіда, заснованих на національних, расових, етнічних і культурних традиціях.
     Ґрунтуючись на поведінковому аспекті, можна дати таке визначення етносу: етнос – це колектив людей, що природно ... Читать дальше »

     Попередити етнічний конфлікт – означає|значить| постійно враховувати в етно-гео-політики| право кожного етносу на самовизначення. Бути за національне самовизначення – означає|значить| бути проти|супроти| насильницького утримання якого-небудь етносу у межах іншої держави, бути проти|супроти| спроб силового визначення долі будь-якої іншої нації.
    
     Посередництво в міжетнічному конф ... Читать дальше »

   
     Міжетнічні конфлікти – це одна з форм стосунків між національними спільностями, що характеризується станом взаємних претензій, має тенденцію до наростання протистояння аж до озброєних зіткнень і відкритих воєн.
    Сутність|сутність|  міжетнічних конфліктів
    Сутність міжетнічних конфліктів полягає в наступному: кожен етнос вважає, що захистити свою культуру, самобутн ... Читать дальше »

 Етнічна картина світу|світу|. Етнічна установка. Міжетнічні стосунки.
     Етнічна картина світу – це сукупність стійких, зв'язаних уявлень і думок про суспільне буття, життя, діяльність, властивих членам конкретної етнічної спільності. Це деяке зв'язне уявлення про буття, властиве членам даного етносу.
     Етнічна картина світу|світу| виражається|виказує| через філософію, літературу, міфологію, ідеологію ... Читать дальше »

 
     Національне почуття – похідне від національної самосвідомості відчуття стійкої прихильності до своєї нації, до традицій, звичаїв, культури, побуту, національних духовних цінностей.
     Національні почуття формуються усередині|всередині| етнічної спільності людей, що займають|позичають| загальну|спільну| територію, ведучих схожий спосіб життя, що говорять на одній мові|язиці|.
   &n ... Читать дальше »

Что говорят
Подробно
Для родителей. Семейные и личные вопросы [16]
Воспитание и жизнь детей [34]
Химия. Рефераты и контрольные [0]
Основы безопасности жизнедеятельности и поведения [62]
Этнопсихология. Рефераты и контрольные [12]
Психология. Рефераты и контрольные [38]
Педагогика. Социальная педагогика. Рефераты и контрольные [22]
Культорологія. Історія культури. Рефераты и контрольные [32]
Філософія. Философия. Рефераты и контрольные [6]
Социология. Рефераты и контрольные [15]
Физика. Уроки физики. Рефераты [0]
Кое-что еще
  • Контрольные, рефераты
  • Автомастер-все про авто
  • Библиотека онлайн
  • Кадровая практика
  • Реабилитация
  • Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0

    Анализ интернет сайта
    Яндекс.Метрика